Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Marti, 23 Iulie 2024
Hilti
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - ETEM: Conferinta Etem Business Partners - un real succes
ETEM: Conferinta Etem Business Partners - un real succes
Oportunitati & Comunicate Publicat de AG&F 02 Apr 2018 07:21
La data de 22 martie 2018, in sala Ramada Europe a hotelului Ramada Bucharest Park, din Capitala, a avut loc prima editie (in formatul actual - n.r.) a conferintei „Etem Business Partners - inovatie si calitate, solutii catre succes”, informeaza un comunicat al subsidiarei din tara noastra a companiei elene, Etem Systems Romania.
Potrivit comunicatului, scopul acestui eveniment a fost acela de a reuni sub un singur acoperis firmele cu activitate in domeniul de executie/montaj al tamplariei termoizolante, dar si birourile de arhitectura, antreprenorii si beneficiarii. Conferinta a prilejuit, astfel, dezbaterea unor subiecte de real interes privind sistemele marca Etem, atat cele actuale din portofoliu, cat si noile produse.
Intrunirea a inceput cu un cuvant de deschidere ce a apartinut directorului general al Etem Systems Romania, Andreas Laspadakis, care s-a referit la portofoliul foarte variat al companiei Etem privind segmentele de produse dedicate pentru sistemele de tamplarie, pereti cortina, fatade ventilata, dar s-a subliniat si faptul ca Etem se numara si printre cei cinci furnizori directi pentru divizia de automobile.
„Am stabilit aceste conexiuni din industria auto fiind in competitie cu alti 700 de producatori. Produsele noastre sunt integrate in autoturisme ce reprezinta marci de top deja prezente pe piata, cum ar fi noile modele BMW clasele 5 si 7, Land Rover, SUV-ul Jaguar, Rolls Royce, Lamborghini, Audi A4, Porsche Cayenne, VW Touareg. Partile folosite la aceste automobile sunt fabricate in aceleasi centre de productie si de aceeasi echipa care este responsabila si pentru noile ferestre si usi pe care va invitam sa le realizati cu sistemele noastre”, a declarat Andreas Laspadakis.
Noutati privind sistemele de tamplarie
Sistemele de profile E32, E75-FPD, E78 sunt doar cateva dintre produsele despre care s-a anuntat la conferinta Etem ca vor fi lansate la inceputul lunii aprilie 2018. Dintre sistemele deja promovate cu succes, se distinge, insa, seria E68, care este ultima versiune cu cercevea ascunsa lansata in anul 2016, iar in numai doi ani constituie deja un real succes, cu un rulaj foarte bun.
Speakeri din randul arhitectilor si inginerilor specializati au luat parte la conferinta Etem Business Partners, iar acestia au dat dovada de o reala implicare deoarece au contribuit in mod direct la realizarea unor proiecte finalizate cu succes in parteneriat cu Etem Systems Romania atat in tara, cat si in strainatate.
De asemenea, prezent la eveniment ca speaker, presedintele Patronatului Producatorilor de Tamplarie Termoizolanta din Romania, Valentin Petrescu, a adus la cunostinta auditoriului cateva din viitoarele abordari in domeniul legislativ, precum si prevederile recent aprobate a unei legi ce modifica Legea nr. 10/1995 privind calitatea in constructii, ce se refera la certificarea calificarii tehnico-profesionale a operatorilor economici specializati, respectiv la perfectionarea profesionala continua a specialistilor care desfasoara activitati in domeniul constructiilor si multe alte informatii utile pentru dezvoltarea si aplicarea sistemului calitatii pe piata constructiilor din Romania.
Si daca se pune problema certificarii, este bine de stiut ca toate sistemele arhitecturale pe care le dezvolta Etem sunt certificate in Germania, dar si in alte tari europene. In ultimii 25 de ani s-au investit multe milioane de euro in certificarea tuturor tipurilor noi de produse pe care Etem le-a introdus pe piata.
Arhitectul Andrei Uleia, Chief Executive and Head of Design in cadrul Dasein Wolrdwide Arhitects and Masterplanners, a relatat despre istoricul ferestrei si procesul de evolutie a acesteia, de la preistorie la notiunea moderna, asa cum este cunoscuta astazi, sub termenul de tamplarie termoizolanta. De altfel, pana la producerea sticlei la scara industriala, aproximativ in secolul al XVII-lea, se foloseau sisteme de rame din metal sau diverse materiale organice (coarne de animale) ca ancadramente in care se montau bucati de sticla groasa, iar astazi gama de profile pentru tamplarie poate lua forma intr-o multitudine de posibilitati de curbare, cu dimensiuni dintre cele mai inguste sau mai voluminoase, dar si cu o capacitate de sustinere de pana la 750 kg.
La randul sau, directorul general al firmei Alu Design Construction Civile, Alexandru Dobos, a vorbit despre experienta sa din ultimii sapte ani pe pietele externe, cum ar fi in Cipru, Libia, Marea Britanie si Franta, iar participantii in auditoriul conferintei au putut lua la cunostinta despre tot ceea ce implica derularea unor proiecte de anvengura in strainatate, privind legislatia fiecarei tari, transportul, siguranta incasarilor etc.
Etem participa la un proiect de cercetare finantat de UE
La conferinta, expertii Etem au prezentat si noul proiect in care sunt implicati, finantat in cadrul programului Horizon 2020 al Uniunii Europene, ce se concentreaza asupra productiei industriale de fatade standardizate FFG ("Fluid Flow Glazing"), cu pereti despartitori utilizati pentru incalzire si racire. „Abordarea unica a InDeWaG este de a permite utilizarea maxima a luminii diurne de catre o fatada transparenta, in timp ce se indeplineste performanta nZEB, cu costuri de productie reduse. In cadrul proiectului va fi construita o cladire demonstrativa FFG in Sofia - Bulgaria, la inceputul anului 2018, care va fi accesibila publicului larg”, subliniaza specialistii Etem.
In alta ordine de idei, expertii societatii elene subliniaza in final ca lucrarile conferintei Etem Business Partners au stat sub semnul inovarii. „Pentru ca inovatia sa devina realitate, este necesar sa fie sustinuta de doi factori decisivi mentionati in prezentarea generala din cadrul conferintei - si anume inovatorul, al carui profil este caracterizat de determinarea cu care isi doreste sa rezolve problemele si sponsorul, cel care este in masura sa identifice valoarea unui proiect inainte de a fi implementat si este perseverent in a promova schimbarea. Astfel, din interactiunea acestor doi factori, rezulta un cadru al inovarii. De aceea, inovatia inseamna mai mult decat idei noi. Ea creeaza premisele catre o noua realitate. In consecinta, acest factor a fost trasat cu exactitate in decursul intregii sesiuni a evenimentului Etem Business Partners 2018”, se mai arata in comunicat. Informatii suplimentare, la www.etem.ro
 
TSV
SISECAM
rehau
ABONARE REVISTE
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left