Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Miercuri, 12 Iunie 2024
Hilti
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - VALRAS intreprinde toate masurile pentru a se adapta la conditiile actuale de piata
VALRAS intreprinde toate masurile pentru a se adapta la conditiile actuale de piata
Furnizori de sisteme Publicat de Ovidiu Stefanescu 11 Sep 2023 06:30
Valentin Petrescu, administrator Valras Prod, a subliniat ca "problemele succesive care au afectat economia Romaniei nu au putut trece neobservate in ceea ce priveste activitatea din sectorul constructiilor si, implicit, cea din domeniul tamplariei termoizolante - unul dintre cele mai dinamice zone de activitate, ce a reusit in ultimii ani sa se remarce inclusiv pe plan international. In contextul dat, compania noastra a realizat in 2022 o cifra de afaceri de 20 de milioane de lei, ceea ce a reprezentat un avans important de la nivelul de 13 milioane de lei, consemnat in precedentele 12 luni. Din pacate, pentru exercitiul financiar in curs ne asteptam la o ajustare negativa de 8% a cifrei de afaceri, ca urmare a dezechilibrelor curente, indiferent daca vorbim despre inflatie, volatilitatea preturilor la materiile prime, scaderea cererii de pe segmentul constructiilor rezidentiale etc. In ceea ce priveste conflictul din Ucraina, care se deruleaza de mai bine de un an chiar la granita Romaniei, noi nu am sesizat un efect direct al acestui eveniment asupra operatiunilor Valras Prod. Desi se speculeaza deja ca procesul de reconstructie a tarii vecine va antrena multiple resurse financiare, iar finantarea va fi sustinuta puternic de entitati internationale, noi nu intentionam sa luam parte la acest efort, continuand sa ne concentram pe canalele traditionale de distributie care ne-au adus deja rezultate. Un avantaj major de care reusim sa profitam in continuare este dat de faptul ca parteneriatele cu furnizorii si cu beneficiarii decurg la un nivel optim. Desigur, nici din acest punct de vedere lucrurile nu sunt perfecte insa, daca ne-am referi doar la faptul ca in trecutul apropiat am traversat o perioada marcata de o serie de modificari de preturi. Tendinta a fost normala, luand in considerare conjunctura internationala, insa a afectat destul de mult previzibilitatea operationala. Chiar si in aceste conditii ne-am mentinut performanta si am actionat flexibil pe o piata destul de tensionata, gratie unei bune capacitati de adaptare. Dovada sunt proiectele pentru care am livrat produse, cele mai importante fiind Hotel Mercur - Sibiu, Amber Forest - Bucuresti, sediul Sf. Tecla, spitale in Drobeta - Turnu Severin si Pucioasa etc. Un alt aspect care nu poate fi amanat, indiferent de conditiile obiective ale pietei si de dificultatile cu care aceasta se confrunta, este legat de digitalizare. Fara o implementare rapida a tehnologiilor informatice si o aliniere la exigentele celei de-a patra revolutii industriale, o companie moderna are toate sansele de a-si intrerupe rapid activitatea. Nu este cazul Valras Prod, la nivelul firmei noastre fiind deja intreprinse toate masurile necesare pentru a ne adapta noilor vremuri. Putem afirma ca am reusit sa ajungem in etapa finala de implementare, acesta fiind doar unul dintre motivele care ne determina sa privim increzatori in viitor".
 
ABONARE REVISTE
TSV
rehau
SISECAM
Editia
MAI 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left