Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Luni, 12 Aprilie 2021
GHID de INSTALARE
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - VEKA aduce in atentia specialistilor inovatiile anului in sisteme din PVC
VEKA aduce in atentia specialistilor inovatiile anului in sisteme din PVC
Furnizori de sisteme Publicat de Ovidiu Stefanescu 28 Mai 2020 05:21
Liderul mondial al pietei de sisteme pentru executia de tamplarie termoizolanta, VEKA AG, a pregatit pentru acest an o serie de solutii inovatoare destinate partenerilor sai din intreaga lume, dovedind inca o data un spirit vizionar deosebit, care ii permite sa-si adapteze permanent portofoliul de produse la cele mai noi si neasteptate tendinte. Indiferent daca este vorba despre sustenabilitate (in toate componentele sale si mai ales in ceea ce priveste eficienta energetica), design, securitate etc., propunerile grupului german au jucat, de cele mai multe ori, un veritabil rol de „trendsetter”, de model industrial demn de urmat. In epoca actuala, marcata puternic de digitalizare, comunicarea virtuala a devenit un instrument familiar, ce permite transmiterea rapida si in conditii de maxima acuratete a tuturor informatiilor necesare atat producatorilor de ferestre, cat si utilizatorilor finali. Folosind acest suport deosebit de util, compania reuseste sa evidentieze noutatile, precum si avantajele asigurate de tehnologiile inovatoare promovate.
 
Profile din aluminiu cu miez din PVC, pentru o productivitate maxima
Una dintre vedetele incontestabile din 2020 este VEKA AluConnect - o solutie tehnica deosebita, ce poate fi prezentata sintetic prin intermediul sintagmei „ferestre din aluminiu asamblate prin sudare”. Practic, furnizorul german a regandit conceptul acestei categorii de ansambluri de tamplarie, pentru a asigura un proces de fabricatie unic, avand un nivel ridicat de eficienta. Cu ajutorul sistemelor respective, produsele din aluminiu pot fi realizate cu o viteza similara celei aferente modelelor din PVC. VEKA AluConnect combina caracteristicile principale ale celor doua categorii de profile, propunand un produs hibrid cu miezul din PVC si suprafata din aluminiu. Acesta este livrat pe baza de comanda avand garniturile de etansare integrate si finisajele in camp electrostatic realizate in nuanta dorita de client. Avantajul major este reprezentat de translatarea productiei de ferestre din aluminiu de la stadiul de atelier, la cel industrial. De asemenea, gratie lipirii structurale se obtine o maximizare a dimensiunilor ferestrelor. In ceea ce priveste nivelul de termoizolare, caracteristica respectiva indeplineste cele mai inalte exigente datorita miezului din PVC, fara a mai fi nevoie de sisteme aditionale de limitare a transferului de caldura. Designul produselor finite este modern, cu suprapuneri minime ale cercevelei pe rama, beneficiind din plin de avantajele estetice ale aluminiului.
 
Sisteme suple pentru executia ansamblurilor liftant-glisante
Un alt produs remarcabil din portofoliul liderului pietei este reprezentat de VEKAMOTION 82 - un sistem destinat executiei usilor cu actionare liftant-glisanta, special proiectat pentru a echipa spatiile moderne de locuit. VEKAMOTION 82 asigura un transfer optim al luminii naturale, garanteaza o maximizare a spatiului disponibil si ofera o serie de avantaje in materie de confort, design, accesibilitate etc. De asemenea, sistemul de garnituri este optimizat, astfel incat sa ofere un nivel ridicat de etanseitate. Datorita atentiei acordate detaliilor, produsul permite o eficientizare sensibila a procesului de fabricatie. Varianta VEKAMOTION 82 MAX prezinta latimi vizibile reduse, fapt ce duce la cresterea suprafetei transparente a ansamblului, cu efect direct asupra cantitatii de lumina naturala din incinta. Geometria unica a ramei permite acoperirea sa aproape completa cu tencuiala, la exterior lasand impresia absentei complete a profilelor. Procesarea profilelor este rapida si sigura, cu un nivel redus de complexitate. Reperele de ranforsare (armatura) sunt complet reproiectate, pentru a permite realizarea unor ansambluri de mari dimensiuni. Garniturile din EPDM indeplinesc cele mai exigente cerinte de etansare, iar compatibilitatea cu platforma SOFTLINE 82 este totala. Testele realizate indica niveluri deosebite pentru caracteristicile de termo - fonoizolare. Datorita proiectarii inteligente, se asigura o integrare facila a sistemelor de umbrire de inalta calitate, precum si a solutiilor de protectie vizuala. In ceea ce priveste designul, este disponibila o gama extinsa de culori si optiuni de finisaj, inclusiv prin placare cu aluminiu.
 
Control high-tech complet, pentru un grad suplimentar de confort
Prin produsele pe care le promoveaza, VEKA a reusit sa transforme ferestrele intr-un element central al tehnologiei constructiilor. Acesta este avantajul pe care grupul german il ofera partenerilor sai, care ajung, astfel, sa devina principala optiune a clientilor, pe o piata care se afla in plin avant. Cele mai recente modele lansate pe segmentul controlului automat al rulourilor si jaluzelelor venetiene permit activarea unor diverse dispozitive, cum ar fi panourile vitrate comutabile si elemente motorizate de umbrire incluse in structura geamului termoizolant. Astfel, sistemele ShadeControl 100 si ShadeControl 110 reprezinta unitati de control al produselor cu actionare automata. Acestea beneficiaza de instalare ascunsa si au capacitatea de a comanda functionarea unei multitudini de dispozitive cu functie de protectie solara. De asemenea, au fost lansate Touch 200 si Touch 400, ce reprezinta dispozitive de control cu doua, respectiv patru suprafete sensibile la atingere. Designul lor este discret si elegant, asigurand integrarea completa in profiul de rama sau cel de cercevea. Activarea este intuitiva, realizandu-se prin atingerea suprafetei ferestrei.
 
Gama SPECTRAL se imbogateste cu nuante noi
Desi este prezenta deja de o buna perioada pe piata, tehnologia suprafetelor VEKA SPECTRAL starneste permanent interesul expertilor gratie unicitatii si diversitatii sale. Sistemul de finisaj este testat in laboratoarele grupului si beneficiaza de garantia calitatii VEKA. Solutia continua sa impresioneze nu doar prin aspect si senzatia placuta la atingere, ci si prin caracteristicile tehnice deosebite. Avantajul principal asigurat partenerilor este acela ca prin intermediul VEKA SPECTRAL se asigura o veritabila unicitate a punctului de vanzare. Paleta de culori si de finisaje este in mod continuu extinsa, pentru a veni in intampinarea cerintelor arhitectilor si proprietarilor de locuinte. Astfel, incepand din luna iulie 2020, la gama de nuante se adauga maro sepia si rosu-vin, care completeaza culorile deja existente - antracit, gri, ocru inchis, negru grafit, alb pur, verde inchis, albastru cu reflexe de otel, brad verde etc.
 
Solutii de protectie vizuala, pentru confort sporit si implementare perfecta
Noua generatie VEKAVARIANT 2.0 cu montaj integrat in tabloul de tamplarie ofera toate solutiile de protectie vizuala si umbrire disponibile la momentul actual, indiferent daca este vorba despre rulouri, ecrane textile sau jaluzele venetiene. Actionarea acestora se face manual (cu ajutorul unui cordon sau manivele) ori motorizat, ghidajele adaptandu-se oricarui tip de tamplarie, indiferent daca aceasta este realizata din PVC, aluminiu sau profile laminate. De asemenea, VEKA pune la dispozitia partenerilor sai sisteme optimizate de conectare/cuplare, care pot fi utilizate la toate seriile de profile si in orice situatie de instalare ce poate fi intalnita in practica, asigurand o conectare perfect adaptabila si de incredere. Avantajele sistemelor de cuplare de la VEKA rezida in: securitate structurala maxima; sigilare optima; utilizare la ferestre si usi de intrare; adaptabilitate atat la elementele fixe, cat si la cele mobile; comutare facila a tipului de deschidere; disponibilitate a unei game extinse de profile auxiliare adaptabile la orice situatie de instalare.
 
Instrumente digitale pentru sistemul DBS
DBS (Digital Building Solutions) asigura o eficienta maxima procesului de productie a tamplariei termoizolante. Instrumentele digitale din cadrul acestui sistem garanteaza progresul afacerii, expertii DBS avand capacitatea de a optimiza fluxurile de fabricatie, pentru a creste viteza de executie si a reduce costurile. De asemenea, cu ajutorul aplicatiilor respective se obtine optimizarea proiectarii si a operatiunilor de vanzare. Pachetul de programe include: DBS WinDo Imaging (vizualizare in noi dimensiuni); DBS WinDo Planning (proiectare), DBS WinDo Ordering (comenzi), DBS WinDo Experts (consultanta), DBS WinDo Flow (perspective digitala a ferestelor). Dar dincolo de toate acestea, atentia VEKA ramane concentrata in directia sustenabilitatii. Grupul intreprinde actiuni complexe in acest sens atat in Germania, cat si in afara granitelor sale, facand parte din toate asociatiile relevante, precum si din initiativa VinylPlus pentru gesitionarea responsabila a produselor din PVC. Fiind un veritabil deschizator de drumuri in reciclarea ferestrelor de acest tip, VEKA Umwelttechnik a pus, inca din 1993, bazele unei economii circulare in domeniu, ale carei rezultate s-au concretizat prin regranularea omogena a materialului reciclat si reintroducerea acestuia in fluxul de productie. Deja platforma SOFTLINE este certificata, prin audit independent, cu marca de sustenabilitate VinylPlus. In prezent, VEKA Umwelttechnik are divizii in Germania, Franta si Marea Britanie, recicland anual peste 100.000 tone de PVC.
 
ghid_montaj
athena_370px
2021-video-fer
rehau
SISECAM
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 

Autentificare

Conferinta EURO-Fereastra - 2019
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
hautau 2017
hospice doneaza
SIMONSWERK
 
InfoliereProfile.ro
dualsoft
nhdp

Parteneri

ROTO
trocal
ALUPROF
VBH
URBAN
PC-500-2019
GHID de INSTALARE