Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Luni, 29 Aprilie 2024
Hilti
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - OPTIMEDIA: Investitii majore pentru alinierea completa la cerintele Industry 4.0
OPTIMEDIA: Investitii majore pentru alinierea completa la cerintele Industry 4.0
Producatori de tamplarie Publicat de Ovidiu Stefanescu 26 Iul 2023 06:05
Fondata in anul 1994 de Marius si Simona Pantis, compania Optimedia a devenit dupa aproape trei decenii de activitate pe piata de profil din Romania unul dintre cei mai apreciati producatori de tamplarie termoizolanta din PVC si aluminiu. Desi inceputurile firmei, care si-a pornit activitatea din garajul familiei, au reflectat initial doar o mica parte din potentialul pe care aceasta avea sa il dezvolte de-a lungul anilor care au urmat, dezvoltarea sa ulterioara a fost impetuoasa si a facut ca, in prezent, sa atinga o cifra de afaceri de aproape 70 de milioane de euro, realizata prin aportul a peste 630 de angajati. Aceste cifre nu ar fi putut fi raportate daca societatea cu sediul central in Oradea nu si-ar fi respectat principiile de baza de la care a pornit aventura pe piata dinamica si deosebit de ofertanta a ferestrelor si usilor termoizolante: parteneriat si seriozitate.
 
Orientare catre pietele externe, o constanta a activitatii inca de la inceputul sau 
In primii ani de la infiintarea companiei, Romania a reprezentat principala piata de desfacere pentru Optimedia. Foarte rapid insa, firma oradeana a inaugurat showroom-uri in majoritatea oraselor mari din nord-vestul si nord-estul tarii, dezvoltand suplimentar o retea complexa de dealeri. "Anul 2006 a marcat momentul in care am inceput sa exportam produsele noastre, primele contracte de vanzari/colaborare fiind semnate cu parteneri din Italia, Franta si Belgia. Treptat ne-am extins prezenta pe piata europeana, precum si in tari de pe alte continente, precum SUA, Canada si chiar Japonia. Astazi, peste 85% din productia noastra este destinata clientilor externi. De altfel, putem afirma fara teama de a gresi ca dezvoltarea remarcabila a companiei se datoreaza, in mare parte, prezentei noastre pe piata internationala, precum si investitiilor continue", au subliniat fondatorii societatii.
Cifra-record de afaceri in urma unui proces continuu de crestere
De-a lungul timpului, Optimedia a consemnat o evolutie constanta, inregistrand o crestere anuala atat a cifrei de afaceri, cat si a cotei de piata. De remarcat faptul ca 2022 a fost cel mai bun an din istoria de trei decenii, marcat de o majorare de aproximativ 50% a cifrei de afaceri fata de precedentele 12 luni, care a dus incasarile la impresionanta suma de 67 de milioane de euro. Aceste rezultate nu au fost insa intamplatoare si au venit dupa o crestere de 47% a vanzarilor in perioada 2020-2021. "Din punct de vedere al clientilor, actualmente ne focalizam atentia in principal pe parteneriatele «business to business», avand in acest moment peste 2.000 de colaboratori din aceasta categorie, distribuiti in intreaga lume", au mai aratat oficialii companiei.
 
Ratingul «Excelent IMM» acordat de COFACE, o dovada a succesului in afaceri
In ceea ce priveste tehnologia folosita pe fluxul de fabricatie, Optimedia se mandreste deja cu o productie interconectata si optimizata, inglobata in hale cu o suprafata de peste 50.000 mp, adaptandu-se astfel in mod complet la exigentele impuse de digitalizare si cea de-a patra revolutie industriala. In conformitate cu trendul Industry 4.0, firma si-a propus si a reusit sa automatizeze sectiuni mari din procesele proprii de fabricatie si manipulare a materialelor. Pe langa imbunatatirea calitatii produselor si angajamentul ferm fata de parteneriatele durabile, aceste schimbari majore in procesul de productie au condus la obtinerea unor indicatori financiari sanatosi. "In acest sens, cea mai elocventa dovada ca am reusit in demersurile de retehnologizare sta in ratigul nostru «Excelent IMM», acordat de COFACE", au precizat managerii firmei.
Programe ambitioase de investitii si consolidarea echipei manageriale cu noua generatie de experti din familia Pantis
In 2022, compania a implementat cel mai mare pachet de investitii din istoria sa, care s-a concretizat prin alocarea unei sume de peste 15 milioane de euro. Un sistem de depozitare complet automat si trei noi hale de productie sunt doar cateva dintre investitiile majore realizate pe baza acestui recent program de dezvoltare. In mod suplimentar, 2023 a adus cu sine achizitia unui nou cuptor de sticla securizata, modernizarea liniilor de productie a pachetelor de geam termoizolant prin achizitia unui robot TPS si dotarea cu o noua linie automata de taiere a sticlei. In total, bugetul de investitii al anului 2023 a fost stabilit la 10 milioane de euro. "Pentru a oferi clientilor nostri o calitate superioara la un cost mai mic, am alocat fondurile necesare pentru un nou centru de prelucrare a profilelor din aluminiu, dubland astfel capacitatea de productie a departamentului respectiv.
In toamna acestui an, vom incepe constructia unei hale prin care sa putem mari capacitatea de productie a tamplariei din aluminiu. De asemenea, a doua jumatate a anului 2023 va aduce schimbari in ceea ce priveste imaginea companiei. Ne bucuram sa anuntam ca in acest moment suntem implicati intr-un proces complex de rebranding, care este menit sa asigure o consolidare puternica a imaginii, intr-un efort de redefinire a strategiei de marketing. In calitatea noastra de companie de familie, anul 2022 va ramane unul de referinta in istoria Optimedia, prin venirea si implicarea celei de-a doua generatii. Dipl. Ing. Sergiu Pantis si arh. Carina Pantis s-au alaturat echipei in calitate de Director de Dezvoltare si Cercetare, respectiv Director de Marketing. Aceasta actiune aduce cu sine o consolidare a perspectivelor pe termen lung pentru firma noastra, asigurand concomitent continuitatea principiului de baza pe care am cladit intreaga noastra dezvoltare, care consta in incurajarea parteneriatelor durabile".
 
rehau
ABONARE REVISTE
SISECAM
TSV
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left