Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Duminica, 26 Mai 2024
Hilti
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - Casa Noastra (QFort) estimeaza dublarea cererea de tamplarie in urmatorii 5 ani
Casa Noastra (QFort) estimeaza dublarea cererea de tamplarie in urmatorii 5 ani
Producatori de tamplarie Publicat de Ovidiu Stefanescu 11 Nov 2021 06:17
Stefan Cherciu, administrator si director general al companiei Casa Noastra (Q-Fort), a afirmat recent ca societatea a reusit sa-si conserve profilul de exportator de top pe segmentul ansamblurilor de tamplarie termoizolanta, fapt dovedit de aceea ca ponderea respectivei activitati in totalul cifrei de afaceri a ramas de 75%. ”Conform estimarilor noastre, vanzarile din acest an se vor situa la 105 - 107 milioane de euro. Destinatiile de export nu s-au modificat in timpul pandemiei de Covid-19, alaturi de Italia produsele Q-Fort ajungand in Franta, Austria, Germania, Olanda, Belgia, Elvetia, Spania etc. Ansamblurile livrate pe pietele externe sunt similare celor promovate in Romania, fiind executate pe aceleasi linii performante de fabricatie, folosind aceleasi materiale. Trebuie precizat faptul ca, desi piata de profil s-a confruntat cu dificultati majore in ultimul an si jumatate, fiind bine cunoscute problemele legate de lanturile de aprovizionare si de preturile in crestere la materiile prime, noi am avut o abordare pragmatica si am continuat planul curent de investitii, care se ridica in prezent la peste 50 de milioane de euro. In general, rotatia stocurilor este unul dintre punctele in care compania noastra consemneaza anumite vulnerabilitati, avand in vedere faptul ca lucram cu cantitati foarte mari de materiale. Am avut insa capacitatea in ultima vreme de a depasi inclusiv obstacolul respectiv, iar aceasta ne-a asigurat o crestere de 70% a rezultatelor financiare, dupa cum rezulta din rapoartele aferente primelor noua luni din 2021. In ceea ce priveste viitorul, noi suntem optimisti. Strategia europeana sintetizata in acordul de la Paris (Green Deal) va avea darul de a accelera cererea de ferestre si usi termoizolante in perioada urmatoare, ceea ce va fi benefic pentru afaceri. Cu toate acestea, concomitent se vor acutiza problemele existente la momentul actual in planul livrarilor de la furnizori. Conform unor estimari obiective, este foarte probabil ca in urmatorii 4 - 5 ani cererea de tamplarie termoizolanta sa se dubleze", a mentionat Stefan Cherciu.
 
TSV
SISECAM
rehau
ABONARE REVISTE
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left