Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Duminica, 26 Mai 2024
Hilti
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - DECEUNINCK: Nivel-record al profitabilitatii in 2023, in pofida dificultatilor din regiune
DECEUNINCK: Nivel-record al profitabilitatii in 2023, in pofida dificultatilor din regiune
Furnizori de sisteme Publicat de Ovidiu Stefanescu 11 Mar 2024 06:00
In anul fiscal 2023, grupul Deceuninck a reusit sa obtina venituri operationale brute ajustate in crestere cu 15,3%, acestea atingand 117,9 milioane de euro, in special datorita performantelor continue si solide ale afacerii din Turcia si imbunatatirii rentabilitatii in America de Nord. La randul sau, profitabilitatea EBITDA a crescut la 13,6% de la10,5% in anul precedent, acest record fiind realizat intr-un mediu de piata dificil. Cele mai bune rezultate au fost consemnate in Turcia, in timp ce in Europa si America de Nord livrarile au continuat sa fie sub presiune. Vanzarile din 2023 au scazut cu 11,1% pana la 866,1 milioane de euro, din care 4,1% din cauza volumelor mai mici si 7% din cauza fluctuatiilor cursului de schimb, a preturilor si a mixului de produse. Generarea de fluxuri libere de numerar a asigurat scaderea datoriei nete la 70,6 milioane de euro. Conducerea executiva a grupului a comentat toate acestea afirmand ca 2023 s-a dovedit a fi un an cu o dinamica diferita. Conditiile de piata din Europa si America de Nord au fost marcate de rate ale dobanzii in crestere si inflatie ridicata. In Europa, a fost deja anuntata intentia de restructurare a operatiunilor din Germania, ceea ce reprezinta un pas esential in optimizarea activitatii pe plan continental. In America de Nord, rotatia personalului s-a normalizat, iar eficienta operationala s-a imbunatatit, ceea ce asigura filialei regionale o pozitie buna pe piata, mai ales dupa ce livrarile vor incepe sa se redreseze. In ceea ce priveste sustenabilitatea, Deceuninck a validat obiective bazate pe stiinta pentru a reduce emisiile directe si indirecte ale emisiilor GES. A fost implementat in acest scop un program in valoare de 4 milioane de euro, ce vizeaza instalarea de sisteme fotovoltaice solare in Belgia si Turcia, respectiv dezvoltarea unitatii de reciclare de inalta tehnologie, amplasate in localitatea Diksmuide, din Belgia. In 2024, conditiile de piata vor ramane dificile. Deceuninck se va concentra in continuare pe executarea proiectelor strategice, asigurand, in acelasi timp, o profitabilitate puternica. In Europa, optimismul este destul de scazut, din cauza unei dinamici scazute a comenzi.Ratele mai mari ale dobanzilor continua sa puna presiune asupra proiectelor, iar in acest context tranzitia din Franta, optimizarea gestionarii costurilor si inchiderea activitatilor operationale din Germania vor reprezenta tinte majore pe termen scurt.
 
TSV
ABONARE REVISTE
rehau
SISECAM
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left