Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Luni, 02 August 2021
TERAPLAST
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - FEROPLAST: Mutare a activitatii, realizata la inceputul acestui an
FEROPLAST: Mutare a activitatii, realizata la inceputul acestui an
Furnizori de sisteme Publicat de Camelia Pantel 01 Sep 2014 19:30
Compania Feroplast - Craiova, activa in domeniul furnizarii de sisteme pentru executia tamplariei termoizolante, a definitivat la inceputul acestui an o investitie care a presupus mutarea activitatii intr-un spatiu mai mare, in zona industriala a orasului de resedinta, valoarea acesteia situandu-se la aproximativ 200.000 de euro, suma care a provenit din fonduri proprii si credite bancare. In continuare, managerii firmei au in vedere sa aloce fonduri pentru dezvoltarea parcului auto si pentru activitati intense de marketing. In cele ce urmeaza, directorul general al firmei, Cosmin Pencu, detaliaza evolutia pietei si aspecte legate de propria activitate.
 
- Prezentati situatia financiara a firmei.
- In primul semestru al acestui an, am inregistrat o majorare relativ redusa a incasarilor comparativ cu intervalul similar din 2013 (de aproximativ 5%) si ne-am axat pe optimizarea profitului. Pana la finalul actualului exercitiu financiar, estimam o crestere a vanzarilor pana la nivelul de 10%, raportat la cele 4,5 milioane de lei consemnate in precedentele 12 luni.
 
- Care este structura vanzarilor proprii?
- Cele mai importante categorii de produse pe care le distribuim sunt reprezentate de panelurile simple si ornamentale (categorie ce detine o pondere de aproximativ 35% din incasarile totale), fabricate in Serbia, Romania sau Turcia si de armaturi (35%), a caror pondere a sporit semnificativ anul acesta. Totodata, distribuim feronerie (10%) pentru care am semnat in 2014 un parteneriat cu G-U, pentru judetele Mehedinti, Gorj, Valcea, Olt si Dolj. Diferenta de 10% consta in distributia de accesorii marca proprie Rigel (respectiv balamale 3D, manere pentru ferestre/usi, conectori etc.), profile PVC, glafuri, plase de protectie impotriva insectelor, spume poliuretanice, etansanti si utilaje. In domeniul panelurilor, cererea s-a inscris pe doua directii, clientii optand fie pentru modele din categoria premium (cu precadere paneluri din HPL), fie pentru sortimentele mai ieftine, insa cu un grad ridicat de calitate. Livrarile de paneluri se efectueaza in mod direct la nivel national, iar capacitatea de comercializare a acestora se situeaza la 10.000 mp/luna.
     
- Cum a evoluat piata de profil in ultimul timp, la nivel?
- Domeniul autohton al tamplariei termoizolante a fost marcat in 2013 de scaderea volumului activitatii si concurenta neloiala, iar in 2014 se observa mentinerea acestor probleme. Principalele dificultati specifice firmelor din bransa sunt reprezentate de scaderea cererii de ferestre si usi si orientarea catre produse low-cost. Pentru contracararea efectelor negative ale recesiunii, am recurs la masuri de promovare si la actiuni de informare pentru a convinge clientii de beneficiile utilizarii produselor de calitate. Relatiile dintre furnizorii de materii prime si producatori s-au modificat in ultima perioada, in sensul ca presiunea pusa pe pret a dus la regresul drastic a nivelului de calitate a produselor. Consideram ca, pentru dezvoltarea domeniului, s-ar impune implementarea si respectarea cu strictete a unor standarde minime de calitate.
 
athena_370px
2021-video-fer
rehau
ghid_montaj
SISECAM
A aparut editia
IUNIE/IULIE 2021!
 

Autentificare

Conferinta EURO-Fereastra - 2019
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
hautau 2017
hospice doneaza
SIMONSWERK
 
InfoliereProfile.ro
dualsoft
nhdp

Parteneri

ALUPROF
trocal
VBH
ROTO
URBAN
PC-500-2019
GHID de INSTALARE