Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Marti, 16 Aprilie 2024
Hilti
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - QUANEX: Prognoze optimiste, intrucat fundamentele pietei rezidentiale sunt puternice
QUANEX: Prognoze optimiste, intrucat fundamentele pietei rezidentiale sunt puternice
Furnizori de sisteme Publicat de Ovidiu Stefanescu 09 Ian 2024 06:30
Quanex Building Products Corporation a anuntat rezultatele pentru trimestrul al patrulea, respectiv intregul an fiscal incheiat la 31 octombrie 2023. Conform datelor oficiale, grupul nord-american a raportat vanzari nete de 295,5 milioane USD in ultimele trei luni de raportare, ceea ce reprezinta o scadere de 3,9% in comparatie cu perioada similara a exercitiului financiar precedent. Cifra de afaceri a fost de 1,13 miliarde USD la nivelul intregului an fiscal, in scadere cu 7,4%, cauzata de deprecierea cererii si preturile mai mici practicate in America de Nord. Pe segmentul de ferestre din regiune, Quanex a anuntat o crestere a vanzarilor nete de 1,3% pentru al patrulea trimestru din 2023 si o scadere de 2,9% pentru intregul an. In Europa, aceeasi divizie a raportat diminuari de 3,7%, respectiv 2,8%. Cresterea profitului ajustat s-a datorat in mare parte controlului eficient al costurilor, cresterilor reale ale preturilor, scaderii costurilor materiilor prime si diminuarii cheltuielilor cu impozitul pe profit. Ca atare, Quanex a reusit sa realizeze o expansiune a marjelor in trimestrul al patrulea si in intregul an, pe toate segmentele operationale. Conducerea grupului a remarcat recordul in materie de castiguri, obtinut in pofida presiunii asupra veniturilor din cauza incetinirii volumului pietei legate de provocarile macroeconomice in curs de desfasurare. Concentrarea continua pe controlul costurilor a contribuit, de asemenea, la imbunatatirea rezultatelor. Gestionarea capitalului de lucru si generarea de numerar reprezinta un obiectiv central, ce a permis reducerea datoriei cu 40 de milioane USD numai in trimestrul al patrulea. Prognozele pentru anul fiscal 2024 sunt prudente in ceea ce priveste prima sa jumatate, cand la provocarile macroeconomice se adauga sezonalitatea operationala tipica. Chiar si in aceste conditii, viziunea pe termen lung continua sa fie optimista, deoarece fundamentele pentru piata rezidentiala raman pozitive.
 
SISECAM
rehau
ABONARE REVISTE
TSV
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left