Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Vineri, 19 Aprilie 2024
Hilti
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - URBAN: Stabilizare a vanzarilor si mentinere a cotei de piata
URBAN: Stabilizare a vanzarilor si mentinere a cotei de piata
Furnizori de sisteme Publicat de Ovidiu Stefanescu 11 Iul 2013 15:40
Furnizorul de utilaje Urban C&O a realizat, anul trecut, o cifra de afaceri similara celei raportate in 2011, iar pentru exercitiul financiar in curs datele curente indica aceeasi situatie. Astfel, este de asteptat ca si in 2013 livrarile sa se situeze in jurul valorii de 0,5 milioane de euro. Ovidiu Farcasiu, administrator al societatii, a subliniat ca "rezultatele respective releva o anumita stabilizare a pietei pe care activam, desi echilibrul se refera la o cota valorica destul de scazuta, net inferioara nivelului la care se situa in urma cu cinci ani. Obiectivul nostru este cel de a ne conserva pozitia pe care o detinem in prezent. Incercarea de a impulsiona vanzarile prin introducerea in portofoliu a produselor profesionale de etansare a ansamblurilor de tamplarie promovate de compania germana Iso Chemie a avut un succes limitat. Nivelul de informare a procesatorilor (firmelor de montaj) si beneficiarilor locali este prea scazut pentru a accepta asemenea solutii, considerate normale si obligatorii in acelasi timp pe pietele dezvoltate din Europa Occidentala. Normal ar fi ca firmele specializate in operatiuni de montaj sa ii consilieze corect pe clienti si sa le arate avantajele utilizarii unor asemenea solutii, dar se pare ca intregul demers este zadarnicit de presiunea uriasa asupra pretului".
 
Piata echipamentelor second-hand se afla in plina ascensiune
Piata utilajelor specializate in fabricarea tamplariei termoizolante este dominata de cererea pentru echipamente second-hand (puse la dispozitie de companiile care-si restructureaza activitatea). "O alta sursa de venituri pentru firmele din domeniu este constituita de serviciile de mentenanta (intretinere, calibrare etc.), insa inclusiv pe acest segment incasarile sunt sporadice. De exemplu, ne-am confruntat cu o situatie in care un client care nu a avut nicio interventie la utilaje timp de peste sase ani a reclamat o functionare defectuoasa si nici in acel moment nu a inteles necesitatea realizarii periodice a acestor operatiuni. In ceea ce priveste situatia competitionala, pe fondul cererii foarte scazute, de pe piata de profil au disparut in mod automat furnizorii de sisteme cu o calitate indoielnica, acestia orientandu-se spre zonele cu oportunitati superioare. Sansele ca utilaje din acea categorie sa reintre in oferta sunt, in opinia noastra, minime, intrucat aceasta ar presupune recalibrarea cererii la nivelul din 2008, fapt ce este foarte putin probabil. Pe termen lung insa suntem mai optimisti si mizam pe o crestere graduala a cererii pe segmentul tehnologiilor de ultima generatie, avand in vedere necesitatea alinierii la standardele comunitare de eficienta energetica, va presupunand printre altele, majorarea substantiala a exigentelor in ceea ce priveste performantele ansamblurilor care intra in componenta sistemelor de anvelopare a cladirilor. Asemenea rezultate nu pot fi obtinute decat prin procesarea ferestrelor prin intermediul unor utilaje foarte bine calibrate, cu o fiabilitate superioara si o productivitate pe masura", a incheiat oficialul companiei. Informatii suplimentare, la www.u-r-b-a-n.ro

 
rehau
ABONARE REVISTE
SISECAM
TSV
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left