Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Sambata, 27 Aprilie 2024
Hilti
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - DECEUNINCK: +16,2% in 2022, rezultate record pentru al treilea an consecutiv
DECEUNINCK: +16,2% in 2022, rezultate record pentru al treilea an consecutiv
Furnizori de sisteme Publicat de Cosmin Dincu 08 Mar 2023 06:16
Managementul grupului belgian Deceuninck – proiectant si producator global de profile pentru ferestre si usi – a dat publicitatii raportul definitiv privind rezultatele financiare din 2022, potrivit carora unele performante financiare (indicele EBITDA si vanzarile) au fost optime, chiar si in contextul pandemiei de SARS-CoV-2, respectiv al razboiului. Cu toate acestea, profitul net a fost grav afectat de inflatie, precum si de indisponibilizarea proprietatii, uzinei si echipamentelor Deceuninck din Federatia Rusa, in urma declansarii conflictului militar in Ucraina. Intr-un comunicat publicat la inceputul lunii martie a.c., se arata ca „in 2022, vanzarile si EBITDA au crescut la niveluri record (pentru EBITDA, recordul se consemneaza pentru al treilea an consecutiv), dar situatia a fost generata de cresterea pretului, pentru a compensa efectul presiunii inflationiste asupra materiei prime, energiei, salariilor personalului si transporturilor”.
In ceea ce priveste datele financiare, care au fost astfel reiterate in forma finala si auditata la 1 martie 2023, vanzarile din anul 2022 au ajuns la 974,1 milioane de euro (+16,2%), iar indicatorul profitabilitatii - EBITDA ajustat - s-a plasat la 102,3 milioane de euro, depasind pentru prima data in istoria companiei pragul valoric de 100 milioane de euro. Totusi, la capitolul profitabilitatii nete s-a consemnat o scadere, pana la 7,6 milioane de euro, in conditiile in care, la nivelul lui 2021, profitul net a fost de 37,2 milioane de euro. Aceasta situatie are ca motive impactul implementarii standardului contabil de calcul IAS 29 privind hiperinflatia (20,4 milioane de euro), dezafectarea centrului industrial din Rusia (7,9 milioane de euro) si taxele mai mari asupra veniturilor (8,7 milioane de euro), dar trebuie spus ca acesti factori nu implica lichiditati.
„Lumea a cunoscut vremuri extrem de tulburi in ultimii ani si se poate spune ca 2022 a continuat cu aceleasi tendinte. Razboiul din Ucraina, cresterea preturilor la energie si niveluri de inflatie nemaivazute, combinate cu urmarile pandemiei de Covid-19 au cauzat probleme la nivelul lantului de aprovizionare global si dificultati pe piata muncii. Prin urmare, 2022 a insemnat din nou un mediu de afaceri foarte dificil in care societatea noastra sa poata opera fara sincope majore. In aceste circumstante, Deceuninck a reusit sa atinga rezultate record, pentru al treilea an consecutiv. Cifra noastra de afaceri a crescut la 974,1 milioane de euro, cu un salt de 16,2% fata de 2021. In plus, pentru prima data in cei 85 de ani de existenta a Deceuninck, anuntam un EBITDA ajustat de 3 cifre. Acest lucru ne face sa fim extrem de mandri”, a declarat Bruno Humblet, CEO al Deceuninck.
In concluzie, managerii Deceuninck mai precizeaza ca actualul plan de afaceri vizeaza ca 2023 sa fie un nou an de crestere a vanzarilor si a EBITDA, imbunatatindu-se in continuare generarea de fluxuri libere de numerar. In Europa, se asteapta o redresare a marjei fata de anul 2022, datorita unei eficiente operationale mai mari. Pe termen mediu, Deceuninck prognozeaza o revenire a pietei, determinata de deficitul structural de locuinte calitative si de renovarea sustinuta si in profunzime a imobilelor existente, prevazuta in pactul Green Deal al UE. Vor fi astfel necesare investitii suplimentare planificate pentru dublarea capacitatii de reciclare a corporatiei belgiene si cresterea gradului de utilizare a materialelor reciclate la produsele Deceuninck. In America de Nord, se asteapta ca piata sa se imbunatateasca incepand cu semestrul al doilea in 2023. Si pe acest continent, deficitul structural de locuinte calitative ofera o perspectiva de crestere puternica a vanzarilor. In Turcia, dinamica pietei ramane puternica, in pofida recentului seism (exista diverse semnale de reconstructie), dar cu mai multe incertitudini asteptate dupa alegeri. Cutremurul devastator nu a avut un impact direct asupra angajatilor sau infrastructurii Deceuninck, insa au fost luate toate masurile ce se impun, de catre echipele locale ale grupului, pentru a sprijini victimele din regiunile afectate. In fine, dar nu in ultimul rand, pietele emergente (din tarile aflate in curs de dezvoltare) vor continua sa se orienteze tot mai mult catre ferestre si usi de calitate superioara. Pentru a descarca raportul complet, click aici!
 
SISECAM
ABONARE REVISTE
TSV
rehau
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left