Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Miercuri, 22 Ianuarie 2025
Hilti
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - OLTCHIM: Dublare a cifrei de afaceri din septembrie
OLTCHIM: Dublare a cifrei de afaceri din septembrie
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Cosmin Dincu 24 Oct 2013 14:50
In primele noua luni ale anului in curs, desi se afla in insolventa, Oltchim SA – Ramnicu Valcea a consemnat un grad sporit de utilizare a capacitatii de productie, care a ajuns la 24% in septembrie a.c., fata de o medie situata la 22% in lunile anterioare. Ca urmare a acestui fapt, combinatul a reusit sa inregistreze in septembrie 2013 – pentru prima data de cand parcurge procedura de reorganizare judiciara – o dublare a cifrei de afaceri, de la 5,6 milioane de euro la 11,43 milioane de euro. Totodata, datele financiare din primele trei trimestre confirma trendul pozitiv al activitatii, astfel incat s-au raportat incasari de 81,54 milioane de euro si pierderi de 136 milioane de euro, mai reduse in comparatie cu aceeasi perioada a anului precedent. „Procesul de privatizare continua si, dupa vanzarea diviziei Ramplast, in etapa de preselectie pentru achizitia Oltchim s-au inscris o serie de investitori institutionali interesati de acest demers, cum ar fi consortiul format din compania PCC si fondul Fortissimo Capital, condus de managementul firmelor Chimcomplex – Borzesti si Oil Gas Trade (din Federatia Rusa)”, se precizeaza intr-un comunicat al grupului de administratori judiciari ai intreprinderii din Ramnicu Valcea (Rominsolv si BDO Business Restructuring).
Se va infiinta societatea integrata Oltchim II
In alta ordine de idei, in acord cu oficialii Ministerului Economiei - ME (ce reprezinta interesele statului la Oltchim SA, detinand 54,7% din actiuni), ing. Marian Parvu, care a condus pana in prezent platforma petrochimica Bradu – Pitesti, a fost desemnat ca director general al combinatului, in timp ce managerul actual, Mihai Talpasan, va avea functia de director adjunct. In urma unor discutii purtate, cu acest prilej, la sediul ME, liderul sindical Corneliu Cernev a fost in masura sa anunte ca noul ministru al Economiei, Andrei Gerea, considera ca singura solutie viabila pentru Oltchim SA consta in crearea unei societati integrate (Oltchim II), care sa reuneasca si rafinaria Arpechim – Pitesti. Pentru aceasta sunt insa necesare: conversia in actiuni a creantelor detinute de Electrica, AVAS, CFR Marfa, Salrom etc., asigurarea unui capital de lucru in valoare de cel putin 50 de milioane de euro, restructurari in randul personalului de conducere, oprirea procedurilor de instrainare a unor active fara un acord politico-guvernamental si alte exigente, relativ greu de indeplinit. Anul trecut, Executivul a incercat fara succes sa privatizeze societatea din Ramnicu Valcea, iar dupa aceasta tentativa nereusita, Oltchim SA a intrat in insolventa in ianuarie a.c. Procedura de reorganizare a presupus si vanzarea unor active profitabile, cum ar fi sectia Ramplast (Oltchim DMC), specializata in productia de profile din PVC pentru tamplarie, care a fost preluata recent de compania Dynamic Selling Group - Galati, contra unei sume considerate insignifiante (7,75 milioane de euro), ce va fi achitata in trei transe. Totusi, decizia de a instraina divizia Ramplast a fost luata cu acordul ME, care a aratat ca procedura respectiva se impune „pentru asigurarea finantarii pe termen scurt a combinatului chimic”. Reprezentantii salariatilor s-au opus acestei masuri, solicitand – fara castig de cauza - ca divizia Ramplast sa fie valorificata abia dupa privatizarea integrala a Oltchim.  
***
Potrivit situatiei financiare consolidate, aprobate de Adunarea Generala a Actionarilor in aprilie 2013, societatea Oltchim SA a incheiat anul 2012 cu o cifra de afaceri consolidata de peste 762 milioane de lei (circa 171,16 milioane de euro), insa pierderile de amploare (mai mult de 567,5 milioane de lei sau 127,4 milioane de euro) au dus, printre altele, la intrarea in insolventa. Actualmente, la Oltchim sunt functionale patru sectii de fabricatie, insa alte patru linii de productie (dintre care una in domeniul PVC-ului) nu functioneaza si nu pot fi repornite in lipsa unei finantari a capitalului de lucru. Informatii suplimentare, la www.oltchim.ro
 
SISECAM
TSV
rehau
ABONARE REVISTE
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
 
hospice doneaza
simonswerk left