Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Duminica, 26 Mai 2024
Hilti
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - YTP FENETRE deruleaza investitii de 1,5 milioane de euro pentru retehnologizare
YTP FENETRE deruleaza investitii de 1,5 milioane de euro pentru retehnologizare
Producatori de tamplarie Publicat de Camelia Pantel 30 Nov 2023 06:29
Principalul proiect de expansiune pe care compania YTP Fenetre (din judetul Maramures) il are in derulare in prezent este reprezentat de achizitia unor noi utilaje pentru executia tamplariei din aluminiu. Daniela Pop, administratorul companiei, precizeaza ca acesta este un proiect aflat in derulare, cu finantare din fonduri europene, avand o valoare de 1,5 milioane de euro. Pentru anul in curs, managementul firmei are de asemenea in vedere sa obtina o crestere de aproximativ 20% a cifrei de afaceri, in raport cu nivelul de 9,9 milioane de lei inregistrat in 2022.
 
- Cum este structurata, in prezent, activitatea proprie?
- In prezent, suntem implicati in activitati de realizare a tamplariei din aluminiu (cu o contributie de 40% la cifra totala de afaceri), PVC (20%) si lemn stratificat (30%), usi din sticla (10%), balustrade din acelasi material si rulouri. In prezent, pe segmentul tamplariei din PVC, detinem o capacitate de productie de 100 de unitati/zi si lucram cu profile Rehau, pe cel al ansamblurilor din aluminiu putem realiza 60 unitati/zi si utilizam repere Cortizo, iar pentru fabricarea ansamblurilor din lemn stratificat avem posibilitatea fabricarii a 30 unitati/zi, utilizand, in principal, profile din esente de pin, meranti sau stejar, pe care le importam. Folosim sisteme de feronerie Roto si vitraje fabricate de firmele Door Panels (din judetul Satu Mare) si Olin (Brasov). Realizam, in principal, ansambluri premium si intr-o mai mica masura economice, toate activitatile de productie respectand cele mai inalte standarde europene de calitate. Reusim, totodata, sa asiguram un raport optim calitate-pret pentru produsele proprii si preturi competitive pe plan international.
 
- In ce fel asigurati distributia produselor proprii?
- In proportie de 90%, produsele noastre ajung la export, pe pietele din Franta, Germania, Austria sau Statele Unite ale Americii. Ne distribuim produsele in mod direct, asa cum facem si la nivel national. Anul acesta, pe piata interna am indeplinit preponderent comenzi pentru proiecte finantate din fonduri publice, in timp ce o crestere semnificativa a cererii a fost consemnata la export. In Romania, comenzile au provenit in principal din localitati precum Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca sau Baia Mare, in special pentru ansamblurile termoizolante din lemn stratificat. Am inregistrat insa comenzi in crestere pentru toate categoriile de produse din portofoliul propriu, dar in particular au fost predominante solicitarile pentru ferestrele din aluminiu.
 
- Care au fost problemele care v-au afectat cel mai mult activitatea?
- Dintre problemele care au afectat, de altfel, activitatea tuturor companiilor din domeniu, cea mai grava a fost - si este in continuare - cresterea preturilor la energie. Din acest motiv, am finalizat, recent, un proiect finantat din fonduri europene, care a presupus instalarea de panouri fotovoltaice, iar acestea ne asigura, in prezent, aproximativ 70% din necesarul de energie electrica. Suntem o firma activa pe piata nationala din anul 2012 si avem, actualmente, o echipa formata din 30 de angajati. 
 
ABONARE REVISTE
SISECAM
TSV
rehau
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left