Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Joi, 08 Decembrie 2022
ABONARER REVISTE
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - ALUKONIGSTAHL: Inovatii Schüco prezentate la Fensterbau/Frontale
ALUKONIGSTAHL: Inovatii Schüco prezentate la Fensterbau/Frontale
Produse & Tehnologii Publicat de Ovidiu Stefanescu 31 Oct 2017 06:48
Beneficiind de o reputatie binemeritata pe segmentul profilelor arhitecturale din aluminiu, compania Alukönigstahl - distribuitor al sistemelor Schüco - pune un accent deosebit inclusiv pe solutiile din PVC dezvoltate de acelasi furnizor german, performantele acestor sisteme recomandandu-le pentru o gama extinsa de aplicatii din constructii. In contextul actual, in care se pune un accent tot mai mare pe sustenabilitate, Schüco a optat pentru consolidarea ofertei pe segmentul respectiv, iar expozitia internationala Fensterbau/Frontale 2018 a constituit suportul ideal pentru prezentarea solutiilor specifice in fata unui numar impresionant de specialisti, veniti din toate colturile lumii. Calitatea recunoscuta a produselor promovate de Alukönigstahl a atras la standul organizat la targul din Nürnberg numerosi experti care au testat solutiile propuse, s-au informat in legatura cu proprietatile acestora si s-au convins in legatura cu modul in care noutatile respective pot avea un impact pozitiv asupra performantelor produselor finite.
 
LivIngSlide, o solutie glisanta ce asigura standade inalte de confort si design
Prima dintre solutiile deosebite care a atras atentia specialistilor prezenti la standul Schüco a fost constituita de constructia liftant-glisanta LivIngSlide. Aceasta combina, practic, o eficienta deosebita in fabricare/instalare cu standardele cele mai inalte de confort si design. Etanseitatea este asigurata de integrarea unor garnituri din EPDM sudate, iar, datorita unei adancimi de baza a ramei de numai 194 mm devine posibila utilizarea atat la constructiile noi, cat si la operatiunile de reabilitare a imobilelor existente. Posibilitatile de utilizare sunt multiple, sistemul permitand instalarea de elemente fixe sau mobile de ventilare. Optional, pentru campurile fixe este disponibila si varianta de vitraje panoramice. Caracteristicile de accesibilitate sunt asigurate prin montajul unui prag de inatime minima, ce asigura un confort sporit in utilizare. In ceea ce priveste designul, este posibila finisarea prin infoliere, prin clipsarea unor capace din aluminiu sau prin vopsirea in nuantele metalizate exclusive de la Schüco (AutomotiveFinish). Sistemul prezinta caracteristici remarcabile de termoizolare, precum si o distributie optima a curbelor izoterme, gratie pragului dotat cu bariera termica si a profilelor de ranforsare din aluminiu cu elemente de intrerupere a transferului de caldura.
 
Schüco LivIng AluInside, un sistem pentru ferestre fara punti termice
De un interes deosebit s-a bucurat si solutia Schüco LivIng AluInside, dezvoltata pe baza profilelor Schüco LivIng, folosind tehnologia patentata de coextrudare cu aluminiu a profilelor din PVC care elimina complet elementele clasice de ranforsare din otel si asigura o imbunatatire neta a caracteristicilor de termoizolare, concomitent cu cresterea nivelului de flexibilitate si rentabilitate a operatiunilor de fabricare si instalare. Conform testelor efectuate, produsul este compatibil cu exigentele standardului de case pasive, coeficientul de transfer termic la nivel de rama ajungand pana la 0,81 W/mpK. Datorita garniturii mediane, sistemul central de etansare prezinta trei niveluri. Garniturile din EPDM sunt sudabile. Profilele sunt 100% reciclabile, fapt ce contribuie la cresterea scorului de sustenabilitate al cladirilor echipate cu ferestre care sunt executate cu ajutorul acestor sisteme. Gratie celor 7 camere de izolare, adancimii constructive de 82 mm si pozitionarii speciale a insertiilor din aluminiu, Schüco LivIng AluInside nu prezinta, practic, punti termice, iar aliajul de aluminiu inserat asigura reflexia a peste 90% din radiatia solara incidenta pe suprafata.
 
Ferestre din PVC integrate in fatade de aluminiu, gratie tehnologiei TopAlu
O alta noutate remarcabila, ce vine in sprijinul eforturilor de imbunatatire a calitatii accesului in cladirile moderne, in conditiile obtinerii unor performante ridicate in materie de transfer termic, a fost constituita de pragul de usa cu o inaltime de 0 mm. Acesta poate fi instalat la usile intr-un singur canat, cu deschidere spre interior, precum si la usile secundare de acces din seria Schüco LivIng. De asemenea, produsul poate fi folosit cu succes la elementele realizate cu finisaj Schüco TopAlu. Tehnologia sofisticata propusa de inginerii germani ofera un grad maxim de confort in exploatare, pragul de 0 mm fiind autocoborator, actionat la inchiderea/deschiderea usii si oferind o etanseitate optima la apa in plan orizontal (clasa 7A). Revenind la finisajele de inalta calitate, Schüco s-a remarcat din nou in fata partenerilor din intreaga lume prin noile variante de design pentru capacele din aluminiu Schüco TopAlu, destinate finisajelor speciale si protectiei elementelor din PVC, impreuna cu care asigura avantajele combinate ale celor doua materiale, respectiv gradul ridicat de termoizolare, etanseitatea superioara si nivelul redus de intretinere specifice PVC-ului cu anduranta mecanica sporita si designul deosebit al aluminiului. Capacele se clipseaza in mod facil si permit integrarea unitara a ferestrelor in structura fatadelor din aluminiu.
 
2021-video-fer
SISECAM
Meesenburg
rehau
TOP-500-PRODUCERS
In curand apare editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2022!
 

Autentificare

simonswerk left
hospice doneaza