INDEX COMPANII | Inscriere/Adaugare |
ASSA ABLOY Romania |
Adresa: B-dul Preciziei nr. 5, Bucuresti, Sector 6 |
Fax: - |
E-mail: info.ro.openingsolutions@assaabloy.com |
Web site: www.assaabloy.com/ro |
Domenii: Sisteme de feronerie |
Descriere activitate Produce si comercializeza sisteme de inchidere mecanice: cilindri de siguranta, in varianta unica, sisteme master key, chei, yale, lacate, balamale, manere cu silduri sau rozete, amortizori hidraulici, seifuri, sisteme de inchidere ferestre, bare antipanica, sisteme electromecanice; incuietori electromecanice, electromegneti de toc, electromagneti de retentie, incuietori cu electromotor, automatizari pentru usi glisante, batante, control acces; cititoare, carduri, control acces hotelier. |
Prezentare companie/institutie ASSA ABLOY: Cifra de afaceri anuala de aproximativ 34 milioane de euro
Florin Tihulca
Functia/Firma: Director & Head of Romania, ASSA ABLOY Opening Solutions Romania;
Experienta profesionala: 13 ani in domeniul solutiilor de acces si securitate.
Compania ASSA ABLOY Opening Solutions Romania, reprezentanta autohtona a bine-cunoscutului concern suedez ASSA ABLOY, liderul global in solutii de acces, a incheiat anul 2023 cu o cifra de afaceri in valoare de aproximativ 34 de milioane de euro. Florin Tihulca, Director & Head of Romania, precizeaza ca, pe langa Divizia Opening Solutions, in Romania mai sunt active alte doua divizii (ASSA ABLOY Entrance Systems si Global Solutions), precum si o unitate de productie, in Bucuresti (Opening Solutions) si o alta in Hunedoara (Entrance Systems). Madalina Hodoroga, Plant Manager in cadrul fabricii din Bucuresti, precizeaza ca "in ultimii ani, s-au alocat peste 25 milioane de lei pentru investitii, majoritar in echipamente avansate de productie, precum masini pentru taiere laser si echipamente de stantare de ultima generatie, fabrica fiind recunoscuta drept Centru de Excelenta pentru productia de sisteme tip «broasca» destinate usilor, componente taiate cu laserul si stantate. Activitatea fabricii se orienteaza in principal spre export in zona EMEIA, obiectivele fiind continuarea livrarii de produse de cea mai inalta calitate, fabricate printr-un proces eficient si sustenabil".
- Care sunt principalele categorii de clienti ai subsidiarei din Romania?
- Cei mai importanti clienti pentru exporturile fabricii provin din tari europene precum Suedia, Olanda, Belgia, Marea Britanie, Franta si Germania. In acelasi timp, avem parteneri de tip DIY, WHS si OEM, precum si integratori de sisteme si instalatori cu acoperire nationala in Romania pentru solutiile de acces din portofoliul comercial. Grupul ASSA ABLOY a intrat pe piata din Romania in anul 1998, prin preluarea marcii Urbis, recunoscuta si apreciata pe piata autohtona a produselor de securitate. Astazi, ASSA ABLOY Opening Solutions Romania are o expertiza de succes de peste 45 de ani pe piata sistemelor de inchidere din Romania, oferind produse la inalte standarde de calitate si durabilitate.
- Cum cum va fi influentata cererea pentru produsele pe care le comercializati, avand in vedere noile exigente referitoare la eficienta energetica, digitalizare si automatizare?
- Din datele unui studiu de piata pe care l-am desfasurat in Romania, recent, in 2023, am observat ca, in segmentul rezidential, peste 50% dintre romani s-au declarat preocupati de siguranta locuintei si nu fac economii cand vine vorba de aceasta. Pe termen scurt, circa 22% dintre cei intervievati, clienti moderni si tineri ca stil de viata, au declarat ca solutiile de securitate digitale, de tip «smart», par sa fie din ce in ce mai atragatoare pentru acestia, avand in vedere avantajele oferite - convenienta si control de la distanta. Asta in timp ce clientii conservatori si pragmatici, de varsta medie, sunt interesati mai degraba de solutii de securitate mecanice clasice. Principala provocare pe care am inregistrat-o in 2023 a fost reprezentata de criza din Marea Rosie, ce a generat unele intarzieri si cresteri de costuri in lantul de aprovizionare.
- Care sunt cele mai noi produse lansate pe piata din Romania?
- Cea mai noua gama de produse a fost lansata la inceputul lunii aprilie 2024. Este vorba despre Ecosistemul de Securitate Inteligenta Yale, care este constituit din solutii de tip "smart", integrate intr-o singura aplicatie mobila - Yale Home.
- Oferiti mai multe detalii despre Yale Home.
- In cadrul aplicatiei Yale Home sunt integrate incuietoarea "inteligenta" Yale Linus L2, soneria video, noua alarma "inteligenta", noile generatii de camere "inteligente" de interior si exterior, alaturi de seiful "smart" si incuietoarea de dulap lansate anterior. Incuietoarea Yale Linus L2 este o noua generatie a unui produs emblematic lansat de producatorul Yale, unul dintre principalii furnizori de solutii de securitate pentru "locuinte inteligente". Conceputa pentru a creste confortul utilizatorilor, cu un accent deosebit pe securitate, noua incuietoare "smart" fara cheie combina designul de ultima ora, functionalitatea si inovatia intr-un sigur produs. Produsul poate incuia/bloca usa automat in momentul in care aceasta se inchide si o poate debloca atunci cand "simte" ca utilizatorul este aproape. De asemenea, usa poate fi programata sa se deblocheze sau sa se incuie in anumite momente ale zilei. Modelul Linus L2 vine cu un design actualizat, dezvoltat de studioul de design industrial Bould Design, ce a fost premiat la nivel international. Aspectul sau industrial elegant si ingust, alaturi de carcasa metalica durabila, pot completa perfect designul arhitectural al oricarei case, de la cele in stil traditional si pana la cele in stil contemporan sau minimalist. Aceasta incuietoare "inteligenta" asigura o experienta de instalare usoara (in cateva minute dupa ce este scoasa din cutie) si se poate adapta la majoritatea cilindrilor/incuietorilor existente la orice tip de usi. Astfel, indiferent de locuinta, Linus L2 poate fi montata rapid, fara modificari majore si, daca este necesar, indepartata fara a lasa urme. Dispozitivul Linus L2 este mai usor de operat, mai rapid si mai puternic decat generatia anterioara si are, in acelasi timp, dimensiuni reduse cu 20% fata de generatia anterioara. Frica de a pierde cheile si de a fi blocat in afara casei este un factor important care sta in spatele adoptarii "incuietorilor inteligente", astfel ca 64% dintre europeni cred ca un astfel de sistem ar creste siguranta casei lor. In acelasi timp, si clientii romani demonstreaza un nivel exceptional de constientizare in ceea ce priveste securitatea locuintelor, trei sferturi dintre persoanele chestionate in cadrul unui studiu pe care l-am realizat recent in Romania considerand ca securitatea incuietorilor, usilor si a sistemelor de acces este esentiala.
- Prezentati oferta generala a firmei.
- In portofoliul propriu se regasesc doua categorii de solutii de securitate rezidentiale, respectiv solutii mecanice (incuietori mecanice clasice de tip cilindru, feronerie, amortizoare si vizoare pentru usi, sisteme de tip "broasca" ingropate si aplicate, manere si rozete, lacate, antifurturi de bicicleta, seifuri) si ecosistemul digital de tip "smart home" Yale, ce include incuietori inteligente, alarme, seifuri, camere de exterior si interior, sonerie video si incuietoare de dulap. In acelasi timp, promovam solutii de securitate profesionale, respectiv incuietori mecanice si electromecanice, feronerie arhitecturala, amortizoare pentru usi, sisteme de tip "master key", solutii de control al accesului digitale, software BIM Openings Studio, usi, partitii si cortine de securitate. Forta ASSA ABLOY, nu doar in Romania, ci si la nivel international, consta in faptul ca promoveaza un portofoliu de marci diverse, care include unele dintre cele mai cunoscute si mai de incredere nume din industria sistemelor de inchidere, cum ar fi ASSA, ABLOY, Yale, HID, TESA, effeff si altele. Dintre acestea Yale este unul dintre cele mai vechi branduri internationale din lume si unul dintre cele mai cunoscute nume din industria incuietorilor. Totodata, Yale este o afacere de familie inceputa in SUA de catre Linus Yale Jr., care a realizat primele produse avand ca punct de plecare o incuietoare bazata pe un mecanism folosit pentru prima data de vechii egipteni, in urma cu peste 4.000 de ani. Acesta a fost modul in care a ajuns sa inventeze celebrul cilindru cu mecanism de inchidere cu pini, care, astazi, este inca utilizat pe scara larga in industria securitatii. La inceputul secolului al XX-lea, compania s-a extins la nivel mondial si are, in prezent, peste 12.000 de angajati. In anul 2000, firma Yale a fost achizitionata de grupul ASSA ABLOY.
- Ce ne puteti spune, pe scurt, despre istoria grupului ASSA ABLOY?
- De la infiintarea sa, din anul 1994, compania ASSA ABLOY s-a dezvoltat dintr-o companie regionala intr-un grup international cu aproximativ 61.000 de angajati, operatiuni in peste 70 de tari si vanzari de aproape 12,3 miliarde de euro. Pe segmentul de securitate electromecanica, grupul se numara printre liderii pietei, in domenii precum controlul accesului, tehnologia de identificare, automatizarea intrarilor si securitatea hoteliera.
(articol aparut in revista Fereastra, editia Mai 2024) |