Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Marti, 13 Aprilie 2021
GHID de INSTALARE
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - Publicatiile specializate si canalele digitale raman cai optime de promovare
Publicatiile specializate si canalele digitale raman cai optime de promovare
Produse & Tehnologii Publicat de Ovidiu Stefanescu 25 Mai 2020 05:28
Desi previzibila in contextul actual, decizia autoritatilor germane de a contramanda organizarea in acest an a manifestarii expozitionale Fensterbau/Frontale a reusit sa dezechilibreze oarecum bransa internationala de tamplarie termoizolanta, din cauza bulversarii strategiilor de comunicare, indelung pregatite de expozanti. O traditie de cateva decenii a fost, in mod brutal, intrerupta de un eveniment cu totul imprevizibil, cum este maladia Covid-19, care a reusit sa blocheze aproape intreaga industrie europeana a targurilor, pe o perioada nedeterminata. Desigur, lumea se asteapta ca manifestarile ce urmeaza a avea loc in partea a doua a anului in curs sa nu fie afectate de actualele dezechlibre, dar dat fiind nivelul ridicat de incertitudine, nimic nu mai poate fi prognozat, nici macar pe termen scurt. Cu toate acestea, procesul de comunicare nu poate fi obturat complet, sarcina de maxima urgenta a firmelor din domeniu fiind aceea de a identifica cele mai potrivite canale alternative de informare, pentru ca datele vitale sa ajunga in atentia partenerilor.
 
Adaptare organizationala, recalibrare a portofoliilor si multa flexibilitate
Intr-o lume tot mai puternic dominata de paradigma digitalizarii, un astfel de demers poate fi incununat de succes, cu conditia folosirii instrumentelor corecte si a asigurarii unui nivel optim de protectie a datelor. Pericolele sunt mai mari decat s-ar crede la prima vedere atunci cand este vorba despre folosirea mijloacelor IT, inventivitatea atacatorilor cibernetici dovedindu-se capabila a depasi uneori capacitatea specialistilor in securitate de a proteja canalele respective, mai ales pe segmente relativ noi ale inteligentei artificiale (AI), cum ar fi, de pilda, machine learning (ML). In acest context neobisnuit, in care distantarea sociala a devenit aproape o regula in majoritatea statelor europene, se pare ca totusi metodele electronice de transmitere a datelor au devenit singura alternativa viabila, indiferent de forma pe care o imbraca acestea. In perioada urmatoare, diferentele in materie de calitate a comunicarii vor fi date de forta companiilor de a exploata corect si complet aceste noi mijloace, in vederea atingerii scopului declarat - deservirea optima a clientilor si consolidarea cotelor de piata, prin promovarea unor solutii care sa se plieze perfect pe cerintele curente de sustenabilitate. Acestea au ramas, in pofida schimbarilor dramatice cu care economia mondiala se confrunta la momentul actual, prioritati pentru toate firmele din domeniu, accentul pe eficienta energetica, accesbilitate, confort si siguranta fiind mai important decat oricand, mai ales intr-un moment in care utilizatorii au devenit constienti de fragilitatea mediului in care traiesc si de vulnerabilitatea foarte mare pe care o au in fata unor provocari neasteptate. Probabil ca tocmai de aceea, in viitorul apropiat clientii vor deveni tot mai atenti la achizitii si vor inclina spre produsele ce ofera cu adevarat caracteristicile urmarite, livrate la un pret care sa reflecte acest lucru, dar fara a include elemente care sa presupuna risipa resurselor financiare. Este, probabil, un moment de rascruce, pe care multi furnizori vor reusi sa-l exploateze cum se cuvine, modificandu-si in mod corespunzator discursul si adaptandu-si portofoliul de solutii la aceste noi repere. Desigur, presa comerciala ramane un suport potrivit de comunicarea business-to-business, prin adaptarea mesajului sau la paradigma digitalizarii aliniindu-se, la randul sau, la trendul general, ce va deveni familiar, in scurt timp, tuturor operatorilor de pe piata. In continuare, sunt prezentate cateva dintre solutiile inovatoare recent lansate pe segmentul tamplariei termoizolante.
 
Gealan-Linear, un sistem ce asigura numeroase beneficii utilizatorilor
O inovatie recenta a grupului Gealan este reprezentata de sistemul Gealan-Linear, un produs optimizat din punct de vedere al aspectului, ce prezinta caracteristici superioare de termo-fonoizolare. Echilibrat in fiecare detaliu si avand adancimi constructive de 74 - 80 mm, modelul este special proiectat pentru a satisface cererea in crestere de ferestre moderne, asigurand, totodata, proprietati optime de prelucrabilitate si stocare. Producatorii de tamplarie termoizolanta vor aprecia stabilitatea sa deosebita, data inclusiv de integrarea optionala a tehnologiei STV. De asemenea, profilele din aceasta serie sunt optimizate astfel incat sa permita asamblarea geamului termoizolant prin lipirea de cercevea. Dupa cum sugereaza si numele seriei, designul sau este liniar, fiind astfel in ton cu exigentele arhitecturii moderne. La aceasta se adauga latimea vizibila limitata a profilelor de rama si de cercevea, prin care se asigura maximizarea accesului luminii naturale in incinte - caracteristica extrem de importanta atat in cazul constructiilor noi, cat si al reabilitarii cladirilor existente. Printre beneficiile Gealan-Linear se mai numara: integrarea unor sisteme performante de ranforsare; asigurarea unui falt de geam termoizolant cu o latime de maximum 48 mm (cu garnitura de sigilare), respectiv 50 mm in sistem STV; gama extinsa de repere pentru a oferi posibilitatea fabricarii unui numar variat de ferestre, usi de balcon si de intrare; valoare rezistenta in timp si durabilitate sporita a produselor realizate prin intermediul acestor sisteme; disponibilitate a unor folii-decor imitatie de lemn, pentru obtinerea unor sisteme unice de finisaj din punct de vedere tactil, precum si optic; compatibilitate completa cu accesoriile existente la profilele din portofoliul Gealan, care au o adancime constructiva de 74 mm.
 
Klaes isi respecta blazonul si propune noi aplicatii producatorilor de tamplarie
Furnizorul de solutii software Klaes a pregatit pentru acest an o serie de solutii care se pliaza perfect pe noile tendinte de digitalizare a industriei. In opinia expertilor germani, optimizarea proceselor a devenit posibila doar printr-o organizare transparenta si complet informatizata, disponibila pe un suport hardware performant, incluzand servere clasice si speciale (de inalta performanta), solutii cloud pentru backup si sisteme de protectie pentru asigurarea unui nivel ridicat de securitate. Pe segmentul de organizare si administrare a afacerilor a fost dezvoltata o noua solutie dedicata productiei de ferestre din aluminiu - Alu plus - care este in prezent testata in cadrul unor proiecte-pilot. Fluxurile digitale permit schimbul facil de specificatii si masuratori, asigurand o cooperare optima intre echipele din fabrica si cele de pe santier, precum si un schimb rapid de documente. In ceea ce priveste gestiune (ERP) si organizarea productiei furnizorul german propune o serie de instrumente inteligente, ce asigura o gestionare simpla a operatiunilor, pe fondul sporii productiei si a scaderii timpului de livrare. Klaes 3D, initial dedicat proiectarii de fatade si sere, a fost extins pentru a putea fi folosit inclusiv la alte structuri realizate din profile si paneluri din diferite materiale. Aplicatia de realitate augmentata aferenta furnizeaza, inclusiv in acest caz, un suport perfect pentru procesul digital de vanzari. O solutie noua si interesanta este si DoorDesigner care, dupa cum sugereaza numele, este specializata in proiectarea de usi de interior/exterior, indiferent de materialul din care sunt executate acestea. Produsele respective pot fi astfel integrate usor in fluxurile generale de productie, iar sistemul inovator de introducere a datelor garanteaza un nivel ridicat de securitate, precum si o viteza sporita de procesare a acestora.
 
Solutii de feronerie de inalta clasa, lansate in acest an de Hautau
Atrium HS Inviso este, probabil, una dintre cele mai interesante propuneri din acest an, pe segmentul sistemelor de feronerie ce asigura deschideri liftant-glisante. Este vorba despre o inovatie Hautau ce deschide noi dimensiuni in domeniu, gratie avantajelor certe pe care le asigura: inchidere estetica a usilor datorita sistemului magnetic invizibil; cadru de trecere neobturat de repere metalice care sa limiteze accesul; aspect general elegant, neted atat pe partea ramei, cat si a cercevelei; clasa de rezistenta antiefractie RC2 pentru elementele liftant-culisante; compatibilitate perfecta cu toate tipurile de materiale din care poate fi executata rama; toleranta optima de compensare, asigurata de sistemul de insertie a boltului magnetic; majorare a competitivitatii pe piata data de unicitatea acestei solutii constructive deosebite. Desigur, aceasta nu este singura noutate lansata in perioada curenta de expertul german in solutii de feronerie cu actionare glisanta. Din gama Atrium HS mai fac parte produse avansate, precum Thermotop, Comfort Close, Safety Stop, Damper etc. Linia HS depaseste multe bariere pe segmentul deschiderilor glisante cu ridicare, prin nivelul ridicat de inovatii pe care il include. De exemplu, seria Comfort Close asigura o retragere lina a cercevelei si poate echipa ansambluri cu o masa de pana la 330 kg, in vreme ce Safety Stop include un sistem activ de oprire, proiectat pentru inchiderea in conditii de siguranta a unor usi ce pot ajunge pana la 440 kg. In ceea ce priveste modelul Damper, acesta permite operarea fara efort prin intermediul manerului si inchiderea ansamblului intr-o maniera controlata. In fine, pragul ThermoTop este proiectat pentru a echipa modele executate din lemn sau PVC, oferind cele mai bune gradiente izotermice atat pentru partea fixa, cat si pentru cea mobila a ansamblului.
 
ghid_montaj
rehau
athena_370px
SISECAM
2021-video-fer
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 

Autentificare

Conferinta EURO-Fereastra - 2019
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
hautau 2017
hospice doneaza
SIMONSWERK
 
InfoliereProfile.ro
nhdp
dualsoft

Parteneri

VBH
ALUPROF
trocal
ROTO
URBAN
PC-500-2019
GHID de INSTALARE